EP RELEASE – RAY KLAASSEN

RAY KLAASSEN & Friends – DICHTER BIJ JEZELF (EP RELEASE)
 
Op zevenjarige leeftijd wist ie het al. Muziek! Elvis was zijn grote voorbeeld. Zijn vader heeft hem daarin altijd gesteund en zei op zijn sterfbed: ‘Ray, het maakt niet uit wat je doet als je maar iets doet waar je gelukkig van wordt’. En dat heeft hij gedaan, hij volgde zijn passie en doet nog steeds niets liever dan met overgave met muziek bezig zijn. Vaak luistert hij naar het nummer: ‘Als er nooit meer een morgen zou zijn’. Deze tekst is een soort lijflied geworden. Nee, niet er op los leven maar zo intens mogelijk leven. Jezelf de vraag stellen: wat doe ik met mijn leven? Ray wil iets toevoegen met zijn muziek.
 
THE VOICE:
Nadat Ray met Jeroen van Inkel bij Q-music en Radio Veronica een tijdje jingles had gemaakt, ontwikkelde hij zich verder als singer / songwriter. Zijn deelname aan “ The Voice “ gaf een boost aan zijn carrière. Zijn singles “ Tussen nu en nooit “ en “ Ik ben terug ” werden 2 jaar lang gedraaid op 100% NL en bereikte zelfs een top 10 notering. Na de reis in tv land ging Ray door veel heen. Hij zag er ook wat hij niet wilde. Een mooie leerzame reis waar je soms hard kunt vallen als je hoog wil vliegen. Maar gelukkig als een sterker mens weer opgestaan. Met nieuwe energie verder om bij te dragen aan een mooiere wereld.
Ray treedt op en schrijft. In Nederland en daarbuiten.
 
EP:
Onlangs nam Ray zijn NL-talige EP op in Wisseloord in Hilversum met zijn nieuwe label About Neo. Een album waar 6 prachtige nummers op staan waarvan 14 oktober in De Basiliek de release zal plaats vinden. Eén van deze songs schreef hij met Ralph van Manen. De samenwerking met Ralph voelde als peper en zout. Het nummer ‘Levenslang’ betekent veel voor Ray. Het gaat over een periode in zijn leven die hem tekende. Ray geboren in Driebergen en wonend in Amerongen is regelmatig te zien en te horen op de Heuvelrug en daarbuiten. Ray hoopt dat iedereen zijn muziek mag horen. Daarom ook het concert met band en strijkkwartet in De Basiliek. Er zijn 1500 kaarten beschikbaar. Ray hoopt dat veel mensen komen om de intieme sfeer te voelen die hij daar met iedereen neer zal zetten.
Ray’s concept: “The Acoustic Sessions’ is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op de Heuvelrug waarbij Ray graag samenwerkt met muzikanten en artiesten die het muziek maken op nr 1 hebben staan.
Ray Kaassen & friends wordt daarom ook doorgezet in dit concert waarbij de release van zijn EP: ‘Dichter bij jezelf’ centraal staat.
Check hier zijn laatste single:
https://www.youtube.com/watch?v=DEkK8Fm52mw
 
single ‘Tussen nu en nooit’ op 100% NL:
https://www.youtube.com/watch?v=XcOTSEljYCY
Wat mag u verwachten?
Een twee uur durend programma met de Ray Klaassen Band met de volgende gastartiesten:
– Ralph van Manen (foto)
– Elske de Wall (foto)
– Iris Kroes (foto)
Kom je/jullie ook?

Het wordt een mooie avond met mooie liedjes van klein intiem tot groots opzwepend.

TICKETS:

Locatie

De Basiliek (Veenendaal) Wiltonstraat 56